Mäso & Bistro Parížek
V roku 2015 som bola služobne v Norimbergu. Ako správna žena som sa samozrejme zastavila v nákupnom centre. Hneď skraja ma však zastavila neodolateľná vôňa….niečo pečené? Vošla som dnu a pozerala ako Alenka v ríši divov…v ríši mäsiarskych divov. Nádherný koncept spojenia predaja mäsa s gastrom, príjemný vizuálny priestor, pulty plné nielen čerstvého mäsa, ale aj pripravených polotovarov, šalátov, mäsových špecialít.
Tieto pulty plynule pokračovali do oddelenie gastra, kde boli pripravené lahôdky od výmyslu sveta. K tomu police plné tradičných a regionálnych výrobkov….naozaj neodolateľné. Tento obrázok som už z mojej hlavy nemohla dostať a do roka a do dňa som niečo podobné „ stvorila“ aj v Žiline.
Dnes je to už niekoľko rokov, čo sa podobný koncept snažíme čo najlepšie robiť práve v Žiline v našom „ Bistre“ – pulty s čerstvým slovenským mäsom sú doplnené našimi tradičnými výrobkami, o kúsok ďalej rozvoniavajú produkty nášho kuchára, medzi ktoré neodmysliteľne patrí Pravá mäsiarska držková či Poctivý hovädzí vývar. Všetko z tých najlepších vlastných surovín.
Celý jeden pult je zaplnený syrovými výrobkami od miestnych výrobcov, v ponuke nájdete aj kváskový chlebík a hneď vedľa neho našu už povestnú Chatársku štrúdľu. K nej Vám pripravíme talianske espresso a môžete si posedieť v štýlovom zariadení na lavičkách potiahnutých kravskou kožou. Môj sen sa tu stal realitou a ja verím, že plní aj Vaše sny o kvalitných slovenských potravinách.
Vaša Janka Parížeková